Грийнпийс атакува Lego за партньорството с Shell

Еко организацията Грийнпийс изказа остро недоволство по повод партньорството на Lego с нефтен гигант, довело до пускане на пазарите в десетки страни на 16 милиона играчки с логото на Shell.

Грийнпийс пресъздаде сцени на протести и митинги срещу действията на Shell в Арктика от играчки Lego
Грийнпийс пресъздаде сцени на протести и митинги срещу действията на Shell в Арктика от играчки Lego

Целта на Shell в рамките на това партньорство е да получи лоялност, която тя не заслужава, посочват от Грийнпийс. Според експертите на организацията, нефтеният гигант се опитва да внуши на децата положителна представа за своята дейност, вкл. сондирането в Африка.

Lego, най-голямата компания за играчки, изгради своя бранд с обещанието да създаде най-добрия свят за децата. Нейното партньорство с Shell обаче е на път да провали този замисъл. На сайта на Грийнпийс вече има специална страница, на която всеки може да се обърне към Lego с призив да прекрати отношенията си с Shell и по този начин да защити Арктика.

Lego реагира на кампанията със серия от съобщения в Twitter, в които декларира решимостта си да въздейства положително на децата и обществото като цяло. От компанията изразяват разочарование, че брандът Lego се използва като инструмент в спор между две организации.

Производителят на играчки очаква от своя партньор Shell да съблюдава законите и да предприеме мерки за решаване на възникналите проблеми. В отговор, активистите на Грийнпийс пресъздадоха сцени на протести и митинги срещу действията на Shell в Арктика от играчки Lego.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*