Въздушно-хибридна кола на Peugeot засечена по улиците на Париж

Макар че ръководството на Peugeot обяви преди няколко дни, че пускането на автомобили с въздушно-хибридна технология на пазара, планирано за 2015 г. , все още се бави, PSA доказва, че технологията е жизнеспособна. Тяхна кола с въздушно-хибридно задвижване бе засечена по улиците на Париж.

peugeot-air-hybridВ началото на миналата седмица по време на среща на изпълнителния комитет на PSA Карлос Таварез заяви, че групата се нуждае от партньорство, за да се развие пневматично-хибридната технология. Тя беше представена в началото на 2013 г. в градската кола Citroen C3,а след това и в едно Peugeot 2008 г. по време на автомобилното изложение в Женева.

Ала засега разговорите с най-новия партньор на групата Dongfeng не са довели до никакъв резултат.

Тази нова технология за хибридизация на колите работи без батерия и позволява на колата да се движи тече тихо благодарение на резервоар със сгъстен въздух (азот). По време на фазата на спиране системата генерирана енергия, която се съхранява в резервоара.

Технологията на въздушно-хибридните коли е особено интересна за возилата в града, където икономията на гориво може да достигне 45%: по-малко от 3 л на 100 км!

Въпреки всичко и макар да говори за забавяне, PSA публикува видеоклип, в който ръководителят на проекта за въздушните хибриди Карим Мокадем кара прототип на Peugeot 2008 с въздушно-хибридно задвижване по улиците на Париж. Това издава, че технологията се развива добре, вече е доказана и изисква само някои последни усилия, за да достигне серийно производство.

1 коментар

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*