Хотел в Коста Рика приема гости в лукс насред… стар самолет

Спомняте ли си онзи ентусиаст, който си направи дом от стар самолет насред гората? Ако се чудите какво е да се живее в такава обстановка, този тропически курорт близо до Куепос в Коста Рика може да бъде вашият билет за невероятно „пътуване“. Разположен на ръба на Националния парк Мануел Антонио, Коста Верде е курурт, който разполага с невероятен хотелски апартамент, построен в корпуса на самолет Boeing 727 от 1965 година. В предишния си живот самолетъте транспортирал пътешествениците на жSouth Africa Air и Avianca Airlines, а сега служи като дом с две спални и хол, кацнал на ръба на тропическите гори с изглед към плажа и океана.

Costa-Verde-727-Airplane-Hotel-3

Самолетът е бил превозенна части ог летището в Сан Хосе до сегашното му място. Той е издигнат на стойка на по-малко от 20 метра плажа. Прилича малко на самолетен модел на стойка. Без съмнение се разкриват невероятни гледки от балкона и прозорците на самолета.

Пет големи камиони са били необходими за докаването на самолета до курорта. Със сигурност това голямо возене е оказало отрицателно въздействие върху околната среда, но пък готовият проект е чудесен пример за адаптивна повторна употреба.

Вътре има две спални, две бани и кухненски бокс, телевизори с плосък екран, трапезария и тераса с изглед към океана. Мебелите са изработени от тиково дърво, както и ламперията отвътре, от върха до опашката.

Costa-Verde-727-Airplane-Hotel-2 Costa-Verde-727-Airplane-Hotel Costa-Verde-727-Airplane-Hotel-4

 

1 коментар

  1. Хубава идея .Бракувани самолети много и добре изглежда. Много е важна естествената вентилация.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*