Небостъргач в Лондон ще бъде построен от отпадъците на своите обитатели

Organic-London-Skyscraper-Recycled-Waste

Chartier-Corbasson разкри плановете си изграждането на внушителен небостъргач, направен изцяло от…. отпадъците на неговите собствени жители. „Органичният небостъргач в Лондон“ е проектиран да бъде облечен в дълготрайни панели, изработени от изхвърлена хартия и пластмасови отпадъци. Небостъргачът ще расте с течение на времето. Докато наемателите създават отпадъци, и неговата блестящата пластмасова обвивка ще расте.

chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london4

„Органичният небостъгач“ има за цел намаляване на отпадъците, като същевременно се минимизират разходите за строителството. Първоначално строежът на сградата ще започне с с богато украсена структура, моделирана по образец на къщите с бамбуков скелет, типични за Азия. Секциите от сглобяеми скелета ще бъдат инсталирани една след друга, а с напредването на строителството панели, изработени от рециклирани отпадъци, ще започнат да се добавят към фасадата.

Organic-London-Skyscraper-Recycled-Waste-2

Когато започнат да се нанасят първите обитатели на блока, било то под наем или чрез придобиване, ще започне изграждането на по-горните етажи. Така органичният небостъргач ще расте органично – в отговор на търсенето и предлагането.

След като строежът приключи, небостъргачът ще имат гладка, овално-пирамидална форма, покрита с блестящ слой, направен от рециклирани материали. Полупрозрачната фасада ще изпълва интериора с естествена светлина, като същевременно ще го защитава от излишната слънчева топлина. Кухи тръби, вградени в конструкцията на небостъргача, ще бъдат оборудвани с малки вятърни турбини, за да се даде възможност на небостъргач да генерира собствена електроенергия.

chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london1 chartier-corbasson-recycled-skyscraper-london5

4 коментара

  1. а от изпражнения ще може ли да се направи такава зграда че в бг-то само това е в повече и дай – боже само да не вали 🙂 🙂

  2. Малко ми напомня на английския високотехнологичен вариант на колиби изграждани от кал и фекалии в най-изостаналите райони на Африка, да не говорим, че с тия стърчащи навсякъде тръби изглежда отвратително, но нека спрем дотук с това.
    Гледайки съвременна „мода“ и „архитектура“ човек придобива впечатление като че ли на идейно ниво нещо или някой здраво се е иза*ал в главите на дизайнери, аритекти и инвеститори и вместо да гледаме нещо завършено, дори и изработено от рециклирани материали (природата също рециклира, но крайния резултат е красив и хармоничен) гледаме нещо, което би било извинено само ако беше правено от първокласници, почерпили се по погрешка вместо с лимонада – с алкохол – и то нискокачествен. Време е вече да кажем, че царя е гол и да се отнасяме по-критично към това, което ни пробутват за архитектура.

  3. Това е доста по-грозно от Bosco Verticale например…

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*