Американска визита в АЕЦ Козлодуй

На 10 юли на посещение в българската атомна централа пристигнаха Кристин Свиники – заместник-председател на Комисията за ядрено регулиране на САЩ, и посланикът на Съединените щати у нас – Марси Рийс. В делегацията бяха включени също Ерик Стал – експерт международни отношения в Комисията за ядрено регулиране, Джон Шиърър – директор на регионалния офис за Европа в Департамента по енергетика, както и представители на американското посолство. Гостите бяха придружени от Борислав Станимиров – заместник-председател на българската Агенция за ядрено регулиране, и от Александър Рогачев – директор “Международно сътрудничество” в АЯР.

KozloduyNPP_10_07_2014 (1)
Снимка: Отдел връзки с обществеността, АЕЦ „Козлодуй“

Изпълнителният директор Иван Генов и висши ръководители на АЕЦ посрещнаха делегацията от САЩ в Информационния център.

Вече 40 години АЕЦ “Козлодуй” с безаварийната си и надеждна работа осигурява евтина електроенергия, каза в приветственото си слово Иван Генов, изпълнителният директор на АЕЦ-а. “Сега водим преговори за изграждане на нова мощност, за да гарантираме, след 40 успешни години, още 80 години бъдеще за българската атомна централа.”

Марси Рийс подчерта ползите от обмяната на идеи и добри практики между Съединените щати и България в областта на ядрената индустрия и безопасността. Тя изрази надежда за успешен завършек на преговорите с “Уестингхаус”. В изказването си Кристин Свиники даде висока оценка за всички мерки, предприети в АЕЦ “Козлодуй” след Фукушима.

 

От: Отдел връзки с обществеността, АЕЦ „Козлодуй“

1 коментар

  1. Много да се внимава…С американците.СПомнете си БТК вместо да получи Българския народ за нея поне достойни 7 милиарда щатски долара,след прилагане на ограбващо хардуерно софтуерини комплекsи, с помоща на посланника някакви я получиха без пари, а за нашия народ остана система за тотално следене записване и увреждане ударно внедрена ..Досега не сме получили и цент компенсации от САЩ з а тази крупна измама.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*