British Gas разкри фотоволтаични амбиции за 100 млн. долара

1363324_34000577solarСоларното подразделение на британската ютилити фирма British Gas – British Gas Solar – обяви, че ще работи с две „общностни схеми“ върху проект за 100 млн. долара, който предвижда изграждането на PV иснталации върху редица държавни обекти из Великобритания.

Gen Community, обществена организация на общността, която работи в нисковъглеродния сектор, ще определи и контролира изпълнението на проектите. British Gas Solar ще действа като изпълнител на инсталациите, като ще гарантира измерване на качеството и поддръжка за срок от 20 години за всеки масив.

Финансирането ще бъде привлечено чрез „Социално Финансиране“ – организация с нестопанска цел, която е партньор на правителството, социалния сектор и финансовата общност за намирането на начини за решаване на социалните проблеми във Великобритания. Организацията ще координира 100-те милиона долара, необходими за проекта, които ще се осигурят чрез институционален заемен капитал. Той ще се погасява за период от 20 години.

Бенефициенти по тази соларна схема за сътрудничество ще бъдат училища, кметства и други местни правителствени сгради и места из цяла Великобритания. Gen Community ще определя подходящите места. Те ще бъдат в състояние да се възползват от сегашната преференциална тарифа за изкупуване на зелена електроенергия. Всички финансови ползи, генерирани от слънчевите панели,ще бъдат реинвестирани обратно в местните общности.

British Gas Solar се е амбицирала да изгради 8000 инсталации на покриви, като целта е да се използват спестените пари за подкрепа на местните социални предприятия и за образователни услуги, съвщевременно намалявайки „горивната бедност“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*