Колко точно отпадък генерираме ежедневно?

Всички сме наясно с глобалния проблем със замърсяването, но все пак едва ли някой осъзнава ясно колко много боклук произвеждаме ежедневно. Грег Сегал, фотограф от Калифорния, си е поставил за цел да покаже този проблем чрез мощни фото-образи. Той е фотографирал хора, лежащи в боклука, който сами са генерирали за 7 дена. Проектът му се нарича „7 дни боклук“ и се опитва да обрисуват хората от различни социални среди, за да достигне до възможно най-широка публика.

Сегал е решил да снима участниците на фона на натуралистични фонове, за да покаже, че боклукът, произведен от нас, има директен вфектъ върху природата.“О чевидно е, че серията води хората към пряка конфронтация с излишъка, който е част от живота им. Аз тая надеждата, че те ще признаят, че много от боклука, който произвеждат, е нещо ненужно“, казва фотографът.

Някои от участниците обаче са се засрамили от това колко боклук произвеждат седмично, затова са „редактирали“ своите торби с боклук. Други пък са се осмелили да покажат всичко, такова каквото е, в резултат на което са се получили грозни, много наитени и въздействащи снимки. Вижте!

7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-10 7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-8 7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-3 7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-11 7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-6 7-days-of-garbage-environmental-photography-gregg-segal-12

Вижте всички снимки тук.

От: Bored Panda

1 коментар

  1. Човечеството просто трябва да бъде ликвидирано! До последния човек!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*