Елон Мъск дарява 1 милион за създаването на музей на Тесла

Nikola-Tesla_400
Никола Тесла на 34 г.

Тесла е толкова горещо име в света на електрическите и луксозните автомобили в днешно време, че самото име като че ли е започнало да губи смисъл.

За щастие главният изпълнителен директор на Tesla Motors Елон Мъск все още оценява стойността на името на Тесла. За да го докаже, той реши да дари 1 милион долара и една супер-зарядна станция за създаването на музей, посветен на изобретателя Никола Тесла.

Никола Тесла е най-известен с изобретяването на променливия ток – системата за електрозахранване, която захранва вашия дом.

За съжаление старата лаборатория на Тесла се руши след смъртта му през 1943 година.

Благодарение на кампанията, предприета от „Oatmeal“ – онлайн комикс – са набрани средства за превръщането й в музей за живота Никола Тесла. Кампанията успя да купи имота през май 2013.

След това Oatmeal написа друг комикс по-рано тази година, в който карикатуристът се закачаше с Tesla Model S. Комиксът завършваше с изречение, коието попита Елон Musk дали ще помогне с финансиране за завършване на музея.

Елън Мъск отговори на предизвикателството в Twitter. И удържа на думата си – Мъск се обади на комикс-изданието и потвърди, че ще дари 1 милион долара за каузата – и щще сложи Tesla Supercharger на паркинга.

Това е доста добра идея – може да се предположи, че много от собствениците на Model S ниха искали да посетят музей, посветен на човека, на когото са наречени техните коли.

Парите най-вероятно няма да са достатъчни за превръщането на старата лаборатория в музей – оценките на комикс-изданието е, че ще са нужни около 8 миолиона долара. Но все пак новината е добър старт.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*