Кампания в Шотландия зове за пълно рециклиране на боклука

Шотландия стартира кампания за 100% рециклиране на отпадъците на домакинствата. Целта на правителството е да подтикне хората да рециклират по-голяма част от отпадъците си, съобщи „Low Carbon Economy“.

Според най-новите статистически данни, в Шотландия 67 процента от списанията и вестниците се рециклират, както и 60 процента от стъклените пособия. Въпреки това всяко шотландско домакинство изхвърля около 260 килограма рециклируеми отпадъци всяка година.

Кампанията, наречена “Нулеви отпадъци”, има за задача да намали тези килограми, като образова потребителите за материалите, които биха могли да рециклират, като и къде могат да сторят това. Кампанията ще включва телевизионни, радио и билбордови реклами, както и национално роудшоу с участието на талисмана на кампанията – огромен син слон.

По мнение на местните власти, хората трябва постоянно да предизвикват себе си с въпроса не могат ли да рециклират повече. Според статистическите данни, голяма част от това, което отива на сметищата, би могло да се разглежда като ресурс, който може да се използва.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*