Opel инвестира 210 млн. евро в нов център за екологични… бензинови двигатели

Компанията Opel се похвали, че инвестира 210 млн. евро в строежа на нов център за екологични двигатели, определени от компанията като „двигателите на бъдещето“. По своята същност обаче те ще са бензинови двигатели с вътрешно горене.

Opel-Motoren-Testzentrum-291685-1

„Иинвестиционната офанзива“, както я наричат в Opel, включва влагането на 210 милиона евро конструирането на комплекс от сгради. Най-високата от тях ще седеметажна, похвали се компанията. Комплексът ще се намира в югозападния сектор на Международния технически развоен център (International Technical Development Center, ITDC). „На обща площ от около 36 000 квадратни метра от 2017 година инженерите и техниците ще разработват двигателите на бъдещето. Новият център ще помещава и 43 тестови стенда от най-ново поколение“, гласи пресъобщението. От фирмата добавят, че „това е най-голямата инвестиция в сгради от отварянето на новия завод за автомобилно производство през 2002 година“.

Работата на специалистите в този нов комплекс обаче няма да е върху електрически, водородни, пневматични или други видове коли от ново поколение. Центърът ще работи върху усъвършенстването на двигателите с вътрешно горене, които работят с бензин. “За нас Рюселсхайм е център за разработка на бензинови двигатели с малък и среден работен обем“, подчерта Щефан Кифер, ръководител на GM Powertrain. “Ние се насочваме към цялото разнообразие от бъдещи системи за задвижване, които са по-икономични и опазващи околната среда. Двигателят с вътрешно горене запазва важната си роля и има голям потенциал за развитие. В качеството си на един от пионерите на чистото задвижване, Opel има за цел не само да намали значително емисиите на CO2 под определените нива, но и същевременно с това да осигури удоволствие от шофирането и най-добрите динамични качества”, отбелязва членът на борда на директорите Майкъл Ейбълсън.

 

От: Opel – официален анонс

1 коментар

  1. Тия пръдлювци с костюмите изглежда че за първи път хващат лопата.
    Не чакайте работа от такива. Те са като нашите депутати – ПАРАЗИТИ.
    Бензиновите двигатели НЯМАТ БЪДЕЩЕ.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*