Зелен покрив за разходки се изтяга върху природонаучния музей в Дания

Natural-History-Museum-in-Copenhagen-9

Архитектурните гиганти Kengo Kuma & Associates, Erik Moller Arkitekter и JAJA Architects заедно са превърнали природонаучния музей в Копенхаген в образователен градски парк. Втъкан в красивия пейзаж на ботаническата градина на града, музеят е частично потънал в земята и гарниран със зелен покрив за разхождане, който приветства посетителите, приканва ги да си починат и да се насладят на заобикалящата градината.

Природонаучния музей на Дания има една от най-големите колекции в света, документиращи естествената история на планетата. За да го направят по-достъпен за обществеността, архитектите са решили да интегрират музейно пространство в рамките на ландшафта. Това прави музейната сбирка частично видима от външната страна. Силуетите на гигантски скелети и други чудеса от историята на нашата планета умишлено се виждат отдалеч и дразнят любопитството на минувачите.

Изпълнен с мека естествена светлина, проектът съчетава музейното преживяване и покоя на градината.

Natural-History-Museum-in-Copenhagen-1 Natural-History-Museum-in-Copenhagen-8 Natural-History-Museum-in-Copenhagen-2 Natural-History-Museum-in-Copenhagen-3 Natural-History-Museum-in-Copenhagen-7 Natural-History-Museum-in-Copenhagen-4

 

От: WorldArchitectureNews

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*