Еко-фонд търси природозащитни проекти

Еко-фондът „The Seaworld and Busch Gardens Conservation Fund“ набира кандидатури за екологични проекти, свързани с опазване на биоразнообразието. До 1 декември фондът търси да подкрепи проекти, посветени на повишаване общественото съзнание за опазване на дивата природа. Финансирането може да варира между 5 000 долара до 25 000 долара.

squirrel-80575_640
Снимка: tpsdave, CC-1.0

Приемат се само онлайн-кандидатури. За финансиране могат да кандидатстват организации с нестопанска цел, неправителствени организации, акредитирани университети и изследователски центрове. Всички предложения, които получават подкрепа от фонда, трябва да имат широка обществена подкрепа и да бъдат основани на легитимни научни и природозащитни данни.

Фондът не разполага с минимални и максимални прагове за финансирането, но до този момент е подпомагал разлини проекти със суми от 5000 до 25000 долара за срок една година. Фондът е склонен да разглежда и многогодишни проекти. Не се финансират кампании за отглеждане и развъжданен а животни в плен – фондът подкрепя само проекти, свързани с подпомагането на дивия живот в естествения му вид.

Всички проекти, които получават финансиране от „„The Seaworld and Busch Gardens Conservation Fund“, следва да очакват посещение на място от представител на Фонда. Отпуснатите суми безвъзмездни средства следва да бъдат приети и финансирани до 01 април на следващата година.

Повече за грантовата програма може да се прочете тук.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*