Даунинг стрийт монтира зарядни колонки за електромобили

След като Белият дом се похвали с отглеждането на зеленчукова градина и пчели и си монтира соларни панели на покрива, сега друга емблематична „физиономия“ демонстративно заложи на екологичните системи: Даунинг стрийт, дом на британския премиер и министъра на финансите – реши да инсталира зарядни колонки за електрически автомобили. Решението е част от по-широка кампания за насърчаване на електромобилите, която ще включва и ангажимента на правителството да купи 300 екологични превозни средства.

800px-10_Downing_Street_2010

„Ние сме много ангажирани с въвеждането на ултра-нискоемисийни превозни средства,“ транспортният министър баронеса Крамер обяви. „През 2040 г. почти всяка нова кола в Обединеното кралство ще бъде ултра-нискоемисийно превозно средство, но ние искаме да се развием този пазар колкото се може по-бързо“.

Ако трябва да сме откровени, от гледна точка на реалните числа инициативата и е „капка в морето“. 300 превозни средства в една държавна администрация е твърде скромно, за да направи революция. Независимо от това обаче решението носи важна символика. То е нак, че правителството възнамерява да продължи да настоява за по-чиста и модерна транспортна система.

 

От: Business Green

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*