Проучване класира Германия като най-енергийно ефективната икономика в света

Едно впечатляващо ново проучване на на Американския съвет за енергийно ефективна икономика (ACEEE) класира Германия като най-енергийно-ефективната икономика на света. Това стана броени дни след като страната грабна купата от световното първенство по футбол.

Докладът на ACEEE е установил, че германската икономика се представя особено добре по всички показатели, със силни строителни кодекси за щадящи околната среда сгради и здравословен апетит към възобновяемата енергия.

burglauer-316357_640

Германия е получилка най-добър резултат по всички показателни в класацията. Особено впечатление прави амбицията на страната за намаляване на потреблението на енергия с 20% спрямо нивата от 2008 г. до 2020 г.

„Много сме доволни да спечелим втора титла в рамките на една седмица“, пошегува се Филип Акерман, заместник-шеф на мисията в посолството на Германия в САЩ.

Италия е класирана на второ място, до голяма степен в резултат на нейната ефективност в областта на транспорта и масовото възприемане на слънчевата енергия преди няколко години. ACEEE класира на трето място Европейския съюз като цяло. Следват го Китай и Франция, които споделят четвъртото място. Великобритания е пета, а шеста е Япония.

За класирането на 4 място Китай е избрана със специални похвали от авторите на доклада на ACEEE. Въпреки че изпълнението на строителните норми за енергийна ефективност би могло да бъде по-строго и стриктно прилагано, китайците използват по-малко енергия на квадратен метър от която и да е друга страна, се казва в доклада.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*