Пазарът на електрически превозни средства ще достигне $500 млрд. до 2025 г.

Производителите на електрически двигатели за използване в превозни средства могат да очакват само добри времена: търсенето на техните продукти ще скочи следващото десетилетие, тъй като електрическите автомобили, хибридните двигатели и електрическите мотори, лодки и самолети едновременно стават все по-популярни.

Ford_Focus_Electric_WAS_2011---CC-Mario Roberto Duran Ortiz 600
Mario Roberto Duran Ortiz, CC-1.0

Това е заключението на нов доклад на анализаторската компания IDTechEx. Той прогнозира, че световният пазар на електрически превозни средства ще бъде на стойност 500 млрд. долара през 2025 г. Това от своя страна ще тласне нагоре пазара на двигатели за електрически превозни средства, който ще достигне 144 милиарда долара.

Докладът показва, че до 20205 година ще бъдат продадени почти девет милиона електродвигатели за превозни средства ., Повечето от тях ще бъдат вградени в коли с два или повече двигателя. „Тяговите двигатели за наземни, водни и въздушни превозни средства могат да се състоят от един или няколко вградени мотора,“ обяснява докладът. Вграждането на повече от един двигател в нарастваща тенденция. Най-често се вграждат по един двигател на близо до колелата, в колесните механизми, в трансмисията или пък в съчетание за постигане на допълнителна мощност“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*