Франция си поставя цел: 30% увеличение на енергийната ефективност до 2030

Френският министър на енергетиката ояви подкрепата си за нова цел за повишаване на енергийната ефективност в страната с най-малко 30 на сто до 2030 г.

paris-71986_640

Енергийната ефективност придоби особена популярност в повечето европейскис трани в светлината на Украинската криза, тъй като държавите-членки на ЕС се стремят да направят всичко възможно, за да намалят необходимостта от внос на руска енергия.

Но новата цел предизвиква и известно разделение, защото предварителните разходи, които е необходимо да се направят за по-енергийно-ефективни сгради, са доста високи – като например разходите за подобрена изолация.

„Франция подкрепя намаляването на потреблението на енергия от най-малко 30 на сто и ще помогне за определянето, през следващите няколко седмици, как да направи това възможно“, обясни френският министър на енергетиката Сеголен Роаял в писмо до ЕК.

Писмото с дата 17 юли е адресирано до европейския комисар за климата Кони Хедегор и европейския комисар по енергетиката Гюнтер Йотингер. Те ще дискутират целите на ЕС за енергийната ефективност в пакта днес. След този вътрешен дебат Комисията ще направи изявление относно енергийната политика.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*