Калифорнийците боядисват тревните си площи със зелена боя

Жестоката суша в Калифорния принуди много от местните жители да намалят заниманията си, свързани с консумация на вода, но има и фирми, които извличат добри печалби от това. Не, не става дума за продаване на вода. Тези фирми помагат на калифорнийските жители да се радват на зелената си морава. Фирмените служители запазват красивия вид на тревните площи, като ги боядисват в зелено! „Green Canary“ и други фирми в Калифорния не могат да смогнат да боядисват мъртвите, покафенели поляни, създавайки илюзията за буйни, здрави треви, които не се нуждаят от напояване.

painting-the-grass-3

Сушата в Калифорния причини хаос в щата, като наруши ритъма на сьомгата за хвърляне на хайвера й, повиши риска от земетресения и не на оследно място струва на щата милиарди долари. В същото време няма признаци на облекчение, защото, според някои учени, това може да бъде само началото на цял век суша. Така гражданите на щата се търсят начини за подобряване на използването на водата, без да жертват нещата, които обичат.

За някои хора това означава да намерят начин за поддържане на тревните площи зелени, без да се хаби вода. „Green Canary“ използва полимер на водна основа за покритие на зелените площи – едно решение, което потиска развитието на плевелите по начин, „който не е токсичен за планетата или хора“. И докато щатът намери решение на водната криза, може да се каже, че това е доста добро решение.

painting-the-grass-2 painting-the-grass-1

 

От: Guardian

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*