Най-дългият висящ мост в света и платформа за бънджи-скокове отваря в Сочи, Русия

AJ-Hackett-Sochi-Suspension-Bridge-1

Дали това е пример за екология или точно обратното, преценете сами. Най-дългият висящ пешеходен мост в света ще бъде отворен в Националния парк Сочи, Русия. Това не е съоръжение, което да служи за ежедневните пътувания на хората от някое село, а атракцион! Мостът е част от AJ Hackett Sochi SkyPark. 540-метровият мост е построен над 200-метрова пропаст и привлича бънджи скачачи и зяпачи.

Мостът в „небесния парк“ е разработен в сътрудничество с Нова Зеландия. За построяването му са били нужни две години, 740 тона метал и 2000 кубически метра бетон. Мостът и платформата за бънджи са окачени на осем 52-милиметрови стоманени въжета, всяко от които е способно да издържи 300тона.

Тези, които имат възможност да посетят Сочи, могат да се разходят покрай огромната структура с изглед към пътища, реки и планини – всичките „нарисувани“ а над 200 мера по-долу. Тези, които са настроени по-приключенски, могат да се наредят на опашката за бънджи скокове – има няколко различни точки на моста, от които може да се скочи.

AJ-Hackett-Sochi-Suspension-Bridge-5 AJ-Hackett-Sochi-Suspension-Bridge-4 AJ-Hackett-Sochi-Suspension-Bridge-3 AJ-Hackett-Sochi-Suspension-Bridge-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*