Honda готви електрически скутери

Honda Motor Co обяви, че ще пусне на пазара изцяло електрически модел скутер. Решението маркира първия опит на известния производител да навлезе на пазара на изцяло електрическите мотори, коментира Ройтерс, която съобщи новината.

Моделът EV-neo ще е предназначен за комерсиални потребители в Япония. Той ще може да изминава над 30 километра с едно зареждане на батерията.

Самата батерия на всеки от скутерите Honda EV-neo ще производство на Toshiba Corp.

Едно презареждане с бързо зарядно ще позволява батерията да бъде заредена отново до 80% в рамките на 20 минути. Нормалният процес на зареждане ще отнема около 4 часа.

Продажбите на устройството ще започнат през декември в Япония.

Тошиюки Инума, генералният директор на поделението за мотори в Honda, каза, че компанията няма намерения веднага да пусне модела извън Япония. Все пак големият производител гледа към пазара в Китай, където търсенето на този тип возила се оценява на 17 милиона броя годишно.

Конкурентът Yamaha Motor Co, най-големият производител на мотори, преди броени дни оповести, че започва производството на електрически мотоциклети. Първоначално те ще се продават в Япония, с скоро след това в Тайван и из Европа.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*