Пластмаса за гранули – автомати хранят бездомните животни в Истанбул срещу бутилки

Над 150 000 бездомни котки и кучета живеят в Истанбул. На фона на толкова много други проблеми, с които градската управа трябва да се справя, бездмоните животни едва ли скоро ще са приоритет. Една туркса компания обаче е измислила брилянтен начин да се хранят бздомните животни и в същото време да се рециклира пластмаса.

Pugedon е предложила на града да инсталира вендинг машини за храна за бездомницте животни в целия Истанбул.

Монтирани най-вече из градските паркове и други области, където се събират много хора, машините приемат употребявани пластмасови бутилки, а в долната си част имат „бонус клапа“, където се спиват храна и вода в панички.

stray-dog-food-vending-machine-recycling-pugedon-4

 

Всеки път, когато човек пусне в машината пластмасова бутилка, машината пуска малко гранули в паничката за храна, разположена в долната част на машината. Там бездомните животни могат да се хранят спокойно.

Градската управа изглежда щастлива от това решение на Pugedon, тъй като инсталирането на тези вендинг машини не им струва нищо. В действителност те са сравнително самоподдържащи се. Събраните финансови средства от рециклирането на пластмасата се използват за закупуване на гранулите.

Без съмнение това е едно много хуманно решениое, далеч по-добро от унищожаването на бездомните животни било то чрез отравяне, чрез прибиране и приспиване или друг метод. Хората могат да помагат на животните, без непременно да ги прибират в дома си, а всъщото време е полезно за околната среда. „С един куршум – два заека!“

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*