Немски съд започна производство по несъстоятелност срещу Photon Holding

Районният съд на Аахен започна производство по несъстоятелност срещу групата Photon Holding поради неспособността й да погаси своите задължения. Предварителното производство бе започнато през юни по искане на кредитор.

Съдът насрочил среща на кредиторите за 15 октомври, за да направи оценка на производството по несъстоятелност.

solar-cells

Сред причините, посочени от съда, са неспособността на Photon да плати задълженията си, както и задлъжнялостта на групата. Активите на немската фирма включват индустриалното списание Photon International и изданието Photon Das Solarstrom-Magazin, както и дивизията за изграждане на фотоволтаични системи Photon Power AG.

Кредиторите могат да регистрират своите претенции до 15 септември. Съдът е насрочил и събрание на кредиторите за 15 октомври, на което ще бъде обсъдено развитието на производството по несъстоятелност. Възможно е и изслушване по възможността за прекратяване на производството, ако се установи, че дружеството не разполага с достатъчно активи.

От Photon коментираха, че районният съд на Аахен е открил производство по несъстоятелност заради данъчнио задължение към офиса на данъчната служба на Аахен. Докато групата подчерта, че не оспорва данъчното задължение, тя заяви, че е подала декларация за данъчно облекчение, приблизително равна на дължимата сума, която обаче все още не е валидирана.

От компанията определиха откриването на процедурата като „ненужен“ ход.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*