Има и добри новини от Украйна: построиха нова 8 MW PV електроцентрала

Martifer Solar завършил изграждането на 8 MW фотоволтаична електроцентрала завод в Западна Украйна, въпреки политическата и икономическа криза в страната.

Martifer Solar, дъщерно дружество на португалската фирма за възобновяема енергия Martifer SGPS, е изградила новата електроцентрала в Шаргород в украинския район Виница.

solar-pixabaycom

Martifer подчерта, че това е „един от най-предизвикателните проекти към днешна дата, който компанията е завършила успешно в страната“.

Въпреки затрудненията, електроцентралата е завършена в срок – в рамките на три месеца време за строителство.

„Тази нова 8 MW електроцентрала е значително постижение за екипа ни, тъй като категорично показва способността ни … да се адаптираме към сложни проекти при екстремни условия“, каза Франциско Куейрос, регионален мениджър в Martifer Solar за Украйна.

Martifer си е партнирала с местната компания Rengy за изграждането на електроцентралата, разположена на по-малко от 300 км югозападно от Киев. Инсталацията заема площ от около 160 000 кв. м, като са използвани 33 000 соалрни модули. Очаква се новата електроцентрала в Шаргород да произвежда 9,2 гигаватчаса годишно – достатъчно, за да захранва повече от 11 000 жители в района на Виница годишно.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*