10 нови PV завода ще изникнат в вгозападния район на Русия

Solar Systems и Avelar Solar Technologies, основните играчи на фотоволтаичния пазар в югозападната част на Русия, ще построят 10 нови фотоволтаични съоръжения в района до 2018 година.

През юни компаниите спечелиха част от конкурс за изграждане на общо 330 MW соларен капаците в страната. Възложението бе част от мащабен търг за общо 496 MW нов слънчев капацитет, подкреопен с държавни средства като част от политиката за засилване на ВЕИ.

photo-volt-sofia-ins-2

Седем от десетте планирани слънчеви централи се очаква да бъдат построени в югозападната република Башкортостан (известна също като Башкирия), а три ще са в региона Саратов.

IES Holding, един от най-големите частни доставчици на електрическа и топлинна енергия в Русия, също ще реализира ключов проект за слънчева енергия – в близкия регион Оренбург, където се очаква фирмата да построи 25 MW фотоволтаична ферма. Тя ще се състои от 20 000 соларни модула руско производство и ще обхваща повече от 100 хектара.

Този втори по ред ВЕИ търг в Русия, проведен през юни, осигури държавни субсидии за периода 2015-2018 г. за общо 496 MW слънчеви инсталации, 415 MW водноелектрически централи и 1,65 GW ветроенергиен капацитет.

От всички 57 кандидати, 53 фирми предложиха изграждане на соларни мощности, трима участници наддаваха за ВЕЦ и само един участник предложи вятърни мощности.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*