Германия добавила “само” един гигават PV през първата половина на 2014 г.!

pv-market-down

Общо 189 мегавата нови фотоволтаични централи са регистрирани в Германия през юни 2014. Потози повод местната PV индустрия коментира, че „очакваното възстановяване на фотоволтаичния пазар в Германия е пресечено“.

Данните са на немската Федерална мрежова агенция. Според цифрите, новоинсталираният капацитет през юни е по-малък от този прея януари. Според държавния регулатор, общият новоинсталиран PV капацитет през първата половина на годината е в размер на около 1015 MW.

Цифрите предшестваха влизането в сила на поправка в германския Закон за възобновяемите енергийни източници, която ще доведе до някои промени в преференциалните цени за фотоволтаична енергия, както и модела за премиални плащания. От август покривните PV системи до 10 kW ще поучават 0,1275 евро на киловатчас. Покривните системи до 40 kW ще получават 0,1240 евро на киловатчас. Системите до 500 kW ще добиват по 0,1109 евро на клиоватчас, а за PV инсталациите върху не-жилищни сгради и наземните системи до 500 kW ще се плащат по 0,0883 евро на киловатчас.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*