Великобритания с 1 GW нови соларни инсталации през първата половина на 2014

Инсталирането на нови соларни системи във Великобритания, по данни на Министерството на енергетиката и климатичните промени (DECC) на страната, е довело до добавянето на общо 1137 MW нов фотоволтаичен капацитет в първата половина на 2014 г. Това е повече от всяка друга страна в Европа, включително и Германия!

solar-roof

Предварителните данни са базирани на статистика за въвеждането в експлоатация на нови инсталации и цифрата може да се увеличи, според DECC. Очаква се цифрите за май и юни да се окажат дори по-високи. Но дори и в сегашния си вид данните говорят за значителен ръст спрямо онези 728 MW PV капацитет, добавени през първата половина на 2013 г. Причината за това е „надпреварата“ за разработване на нови системи преди оттеглянето на насърчителната схема за възобновяема енергия през следващия април. Затова много хора в индустрията очакват данните за второто шестмесечие да надминат тези за първата половина на годината.

Към края на юни във Великобритания има общо 572 102 фотоволтаични системи в експлоатация, според DECC. По този начин страната е на път да постигне целта си за 15% дял на соларната енергия в общия енергиен микс на страната до 2020 година. До края на десетилетието DECC се надява на Острова да има 22 GW фотоволтаичен капацитет.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*