Арт-галерия в Токио е изградена от корабни контейнери

Японският архитект Томоказу Хаякава наскоро приключи изграждането на първата художествена галерия в Токио, направена от транспортни контейнери. Намира се в района Ториго и е наречена CC4441. Галерията разполага с кубични пространства за представяне на образци на изкуството, както и офис.

Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-1

CC4441 е заобиколена от малки фабрики за производство на кожени изделия, хартия и орнаменти. Тя била предназначена за двойка, в която съпругът искал да се сдобие с малък офис, а съпругата искала да отвори малка художествена галерия.

Галерията се състои от втора употреба контейнери за транспортиране, подредени един върху друг. Долният е разрязан на две половини, за да се създадат две по-малки помещения и малък открит вътрешен двор.

Горният контейнер (C-TWO) е с размер 40 фута и е определен за офис на съпруга. Съпругата пък използва долните два (C-ONE) за показване на образци на изкуството и дизайна. С цел да се вмести в японския индустриален стандарт, а и да направи сградата по-елегантна, архитектът е решил да покрие всички стени с дървен интериор. Интересен, смел дизайн, заложил на рециклирането, естествения материал и находчивостта.

Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-7 Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-6 Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-5 Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-4 Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-3 Tomokazu-Hayakawa-Recycled-Shipping-Containers-Gallery-CC4441-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*