Соларното поделение на Sharp страда от 97% спад на печалбата

Спад в продажбите на соларни клетки за жилищни нужди в Япония доведе до голям спад в печалбата на енергийното подразделение на Sharp.

Сега компанията планира да подсили своята верига за доставки, като започне да предлага проектиране, изграждане и други услуги в допълнение към продажбата на модули и акумулаторни батерии.

solar-cells-59792_640

Sharp Corporation успя да ограничите своята нетна загуба за първото тримесечие от 17,98 милиарда йени преди година до 1,79 млн. йени през настоящата година, докато продажбите са нараснали с 1,9% – до 619.73 милиарда йени.

Фотоволтаичното поделение на японският гигант в електрониката, някога известно като Solar Cells, а в момента преименувано на Energy Solutions, бе засегнато от осезаемия спад в продажбите на соларни клетки за жилищни нужди в Япония. Това доведе до стресиращия спад от 97,3% в печалбата на звеното, което сега възлиза на 183 милиона, и 18,1% спад на приходите.

В стремежа си да спаси своите фотоволтаични дейности компанията заяви, че е поела ангажимент за „структурна реформа на бизнеса със слънчеви клетки в Европа“. Sharp добави, че има за цел да „ускори прехода си към превръщането в доставчик на енергийни решения, като предлага не само соларни модули и акумулаторни батерии, но също и проектиране, строителство и други услуги, покриващи широк спектър от услуги“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*