Нова система за улично осветление оптимизира консумацията на енергия

Учените са проектирали система за регулиране на потреблението на енергия на базата на комбинация от различни електромагнитни елементи. Системата е в състояние ефективно да намали светлинния поток на лампите чрез намаляване на напрежението. Според изследователите, тази нова система е силна и ефективна и почти не се нуждае от поддръжка. Нейните размер, тегло и разходите са по-ниски, отколкото тези на системите, използвани днес въз основа на силова електроника.

building-20418_640

С цел да се отговори на изискванията на най-новите изисквания за енергийна ефективност при регулирането на общественото осветление, изследователи от Школата по индустриален инженеринг при Политехническия университет в Мадрид (UPM), в сътрудничество с Универсида Понтифика Комиляс са проектирали система за енергийно регулиране, основана на комбинация от различни електромагнитни елементи. Тази система е в състояние ефективно да намали светлинния поток на лампите чрез намаляване на напрежението.

Уличното осветление съставлява до 50% от енергопотреблението, за което отговаря градската управа на всеки град. Поради тази причина всички промени с цел да се оптимизира потреблението на енергия на системите за обществено осветление са много съществени.

Новата система за регулиране на потока светлина се основава на използването на електромагнитни компоненти вместо на сложни и скъпи електрически съоръжения, каквито се използват днес. Благодарение на своята устойчивост системата може да се издържа на екстремни метеорологични условия и контролира добре инциденти като късо съединение, токов удар и пикове. Освен това тя не води до ускоряване на процеса на стареене на осветителните тела.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*