Електрическа „спортна лимузина“ Quant се задвижва с вода

Quant е марка, родена миналата година на автомобилното изложение в Женева. Предложението е, меко казано, иновативно: електрически спортен седан, задвижван от вода. Това може да изглежда шега, но всъщност електрическата спортна лимузина Quant току-що получи одобрение за пътни тестове в Германия!

Технологията на Quant не е сравнима с конвенционалните батерии или водородните системи за задвижване. Това е нова технология, при която презареждането на батерията става само с вода, ала създателите на технологията умело крият всички конкретики и подробности за това как работи тяхната специфична „течно-клетъчна“ батерия на име nanoFLOWCELL.

5c371e31c3cb649553a1504c8beadd4f3fd324de

Така или иначе Quant вече има разрешение за пътни изпитания за своя електрически седан в Германия и по този начин ще бъде готов да започне реални, „живи“ тестове.

Представена по време на автомобилното изложение в Женева, технологията отнесе много суперлативи по време на своята премиера, и не без основание. Твърди се, че колата ще има максимална скорост от 350 км/ч, ще развива от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди и ще има пробег от 600 километра! Ако е така, това ще е единственият европейски електрически седан, който може да се конкурира с Tesla Model S.

Компанията междувременно обмисля и други приложения на технологията си – например в морската индустрия.

3 коментара

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*