Фини бижута са изработени от строшено дърво и био-смола

Рециклираните бижута могат да бъдат не по-малко красиви от новите и лъскави модели;понякога са даже по-красиви заради креативността на създателите си и заради своята природа, основана на прераждането. Използвайки малки парчета от счупено кленово дърво, немският продуктов дизайнер Марсел Дънгър трансформира тези обикновени, изхвърлени парчета дърво в прекрасни, минималистични аксесоари, като ги свързва чрез екологично чисти био-смоли.

marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-2.jpg.662x0_q100_crop-scale

Съчетавайки дърво с изкуствени материали, Дънгър вгражда назъбени парчета дърво в цветни био-смоли, а след това фи оформя и полира на ръка, за да създаде гладки, геометрични форми, които биват изпечени на слънце, за да се превърнат в пръстени, обеци и висулки.

Бижутата не са скъпи, но благодарение на своите леки нюанси на прасковено розово, морско зелено и цитрусово жълто всяка изработена „дрънкулка“ има своето уникално очарование, за да се хареса на хора, които изкат да избягат от клишето поотношение на накитите.

Био-смолите означават не просто интересен външен вид: те са биоразградими, което значи, че всяко бижу някой ден ше се слее отново със земята.

Накратко, ако преосмислим това, което наричаме с общото наименование „боклук“, можем да създаем много полезни и красиви неща.

marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-7.jpg.650x0_q85_crop-smart marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-6.jpg.650x0_q85_crop-smart marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-3.jpg.650x0_q85_crop-smart marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-1.jpg.650x0_q85_crop-smart marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-5.jpg.650x0_q85_crop-smart marcel-dunger-broken-wood-bioresin-jewelry-4.jpg.650x0_q85_crop-smart

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*