И луксозните хотели се стараят да пестят енергия и вода

Луксозните хотели от висок клас по целия свят са познати като места, които не щастя средства и ресурси, за да осигурят максимален комфорт и изисканост за своите гости. Но ето, че и луксозните хотели все по-често предприемат мерки за пестене. Причината е не толкова в екологията, колкото в намаляването на сметките. Но положителният ефект от пестенето безпорно се отразява добре и на природата.

sheraton_main
Снимка: Canada Salsa Congress

„Шератон Център Торонто“ стартира проект за обновяване на стойност 90 милиона долара. Обхватът на работата включва ремонт на всичко – от пода до тавана във всичките 1371 стаи на сградата за гости и апартаментите. Превидена е подмяна на всички подове и облицовки, добавяне на изцяло ново обзавеждане (мека мебел, осветление, огледала и прозорци, монтирани на стената 50-инчови телевизори и др).

Модернизираният хотел ще бъде оборудван с нова система за вентилация, отопление и охлаждане (въздушна климатизация) с висока енергийна ефективност, която ще даде възможност на гостите да контролират температурата в стаята си, като в същото време се облекчава потреблението на енергия в цялата сграда.

Баните ще бъдет обновени с ново оборудване, което да пести вода. За миене и къпане ще бъдат монтирани малоструйни душове и кранчета на смесителите. В някои стаи вместо вани ще има душ-кабини. Тоалетните също ще са с функция за пестене на вода.

Очаква се проектът да бъде завършен до 2015.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*