Курорт в Дубай ще посреща в еко-къщи сред много зеленина

Най-новата атракция в Дубай ще е зелено екологично селище, което ще посреща гостите сред тишина и много зеленина като контрапункт на големия и шумен град.

Разработката обхваща над 5,1 милиона квадратни метра, обединени от мотото „Спаси се от града“ („Escape The City“), и ще предложи усещане за луксозен курорт.

Имотът ще включва луксозни резиденции, петзвезден хотел, лукс уелнес център, магазини за търговия на дребно от световно-признатите марки, места за отдих и почивка, за забавления, както и магазини за продажба на органични продукти.

akoya-oxygen

 

Според компанията, мини-селището ще е първата по рода си такава общност в Дубай и ще има за цел да се развива в хармония с околната среда. Ще има много парково пространство, водни съоръжения, зелени открити пространства, частни градини, както и луксозно голф игрище, проектирано от международна голф звезда.

Общо над 4000 дървета ще бъдат засадени на територията на курорта, за да осигуряват чист въздух и естествено ниска температура.

Жилищата в курорта ще бъдат оборудвани с енергийно ефективно системи за осветление и слънчеви колектори за топла вода. Те ще утилизират рециклирани материали и ще бъдат боядисани с екологични бои. Самата пътна мрежа в курорта ще бъде проектирана за намаляване на замърсяването.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*