Служебното правителство поиска оставките на трима от членовете на ДКЕВР

Checklist-When-an-Employee-Resigns_imageСлед като от години ВЕИ секторът страда от тенденциозните решения на енергийния регулатор, това може да се окаже добра новина за чистата енергетика у нас.

Служебното правителство поиска оставките на трима от членовете на Държавния енергиен регулатор. „Комисията трябва да работи при пълна прозрачност и да взема решения в интерес на българските граждани“, заяви министърът на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Той бе категоричен, че в ДКЕВР трябва да бъдат назначени експерти, за да се гарантира, че за в бъдеще няма се да взимат незаконосъобразни решения.

На 4 април 2014 г. еврокомисарят по енергийните въпроси Гюнтер Йотингер е информирал тогавашния министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, че Държавната комисия за енергийно и водно регулиране не упражнява правомощията си безпристрастно. В писмото Йотингер подчертава, че не са изпълнени препоръките на Европейската комисия, които бяха дадени при предходния служебен кабинет. „Назначението на председателя на ДКЕВР направо от БЕХ не допринася за изграждането на доверие в независимостта и безпристрастността на регулатора“, се казва още в писмото на еврокомисаря от 4 април тази година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*