Адаптивна повторна употреба: старо РПУ стана модерна детска градина в Бургас

Сградата в стария си вид, като част от МВР.

Филиалът на ЦДГ №6 „Вълшебство“ отвори врати за 120 деца след цялостна реконструкция на сградата на бившето 5- то РПУ в бургаския комплекс „Лазур“, съобщи общината.

Сградата е с изцяло подменена дограма и въведени мерки за енергийна ефективност, обзаведена е с модерна мебелировка, изградени са и площадки за игра за децата.

72ee7c729e0ef09fd2e065776a33c560 cb11413ae115d4f1001059b26ebace3f

„Това са едни от най-хубавите събития за мен като кмет. Щастлив съм, че завършихме преустройството на сградата в срок, а жителите на к-с „Лазур“ няма да губят време в пътуване до други детски заведения, защото ще разполагат с прекрасна база тук на място“, каза кметът на Община Бургас Димитър Николов по време на официалната церемония.

Той припомни, че след преместване на бившето 5-то РПУ в нова сграда, Община Бургас моментално се е заела да превърне старата отново в детска градина. Предстои да бъдат построени физкултурен салон и плувен басейн за малчуганите.

Сградата в стария си вид, като част от МВР.
Сградата в стария си вид, като част от МВР.

Новата детска градина бе осветена и благословена. Празничната програма продължи с мини постановка на емблематичната приказка „Малкият принц“, а главният герой подари своята вълшебна пръчица и книга на кметът Николов.

В събитието взе участие Цветан Цветанов, който като министър на вътрешните работи прехвърли собствеността на обекта на Община Бургас и помогна за реализирането на проекта.

2 коментара

  1. Евала за точния коментар.В течение съм на случая и няма какво да се добави.
    Просто нещата някой път си идват на местата,ама нали трябва и малко вятър.

  2. Не пишете глупости. Тази сграда преди 50 години беше построена за детска градина, специално, собственост на Общината. Впоследствие, когато квартала застаря и намаляха децата беше затворена. По късно беше предадена за ползване от МВР. След като лукойл подари старото си общежитие на Общината, тя го предаде на МВР, а Общината възстанови сградата, тъй като поколенията се завъртяха и пак има нужда от детска градина. Дай боже, в тази държава, повече нужда от детски градини – за българчета.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*