Соларна вила в Австралия е уютна и самодостатъчна

Ако правилното отношение към природата означава минимално визулано въздействие върху пейзажа, то „Modscape“ перфектно се вписва в тази теория с проекта си за самоподдържащата се и смодостатъчна вила „Tintaldra“ във Виктория, Австралия. Тя се намира на южния бряг на река Мъри. Малката къщичка няма нужда от връзка с електропреносната мрежа – има си слънчеви панели, септична яма и резервоар за дъждовна вода, което й гарантира минимално въздействие върху околната среда. Минималистичният дизайн е замислен така, че вилата да не отвлича вниманието от красивите гледки на околния планински пейзаж.

Tintaldra-Cabin-by-Modscape-3

Поръчана от човек, който прекарва по-голямата част от времето си в чужбина, тази вила с площ от 95 кв. м. е трябвало, според заданието, да бъде в състояние да подслонява собственика си за дългите му периоди на вканция и да изисква лесна и минимална поддръжка. Проектът на „Modscape“ е довел до създаването на самодостатъчна еднокабинна вила, облечена в цинково-алуминиеви панели. Погледната отдалеч, кабината се слива с пейзажа и придобива вид на обикновена селска барачка.

За разлика от непретенциозния екстериор, интериорът с отворен план включва свежи, съвременни функции и модерно обзавеждане. Дъбов паркет, дървени облицовки и камина създават усещане за уютна селска къща.

Tintaldra-Cabin-by-Modscape-6 Tintaldra-Cabin-by-Modscape-7 Tintaldra-Cabin-by-Modscape-4 Tintaldra-Cabin-by-Modscape-5 Tintaldra-Cabin-by-Modscape-2 Tintaldra-Cabin-by-Modscape-1

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*