Чудата барака в задния двор е направена с „рециклирани“ гуми

Малка, гъвкава, но изключително полезна, тази малка барака в задния двор може да изпълнява много роли – било то за съхранение на вещи, за мини оранжерия или, защо не, и за офис. Тя е собственост на семейство, което очаква второто си дете и може би ще се нуждае от функционален мини-офис. Интересното е, че е създадена от „рециклирани“ прозорци и гуми.

maison-gomme-recycled-tire-shed-refunc-2.jpg.650x0_q85_crop-smart

Изграден с дървена рамка, която е покрита с плочи плексиглас и подсилена с „рециклирана“ стомана, малката барачка е с размери 8 на 2,5 метра. Тя е покрита с „керемиди“ от рециклирани гуми, които са били нарязани по дължина наредени на пластове – като мярка хидроизолация. Те допълват дишащата водоустойчива мембрана и каменна вата, които осигуряват топлина през зимата. Самите прозорци, които са използвани, са изолиращи и са получени от магазин за прозорци, който е бил закрит.

Този метод на използване на старите гуми е интересен, тъй като, според експертите, в тях има токсични компоненти, поради което е по-добре всяка гума да се използва повторно цяла, а не наситнена на дребни парчета.

maison-gomme-recycled-tire-shed-refunc-7jpg.jpg.650x0_q85_crop-smart

В покрива и стените има 4 отвора за вентилация. Достъпът до мини-офиса е отстрани, където е монтиран прозорец на височина, удобна за деца – можем да си представим нетърпеливите малчугани, които надничат да видят работещите вътре родители. Зоната за съхранение (складът) е достъпна чрез вертикално отваряща се врата, която „се отваря като на космически кораб“. В работното пространство има даже и „мека мебел“, направена също от стари авто-гуми. Интериорът е облечен с парчета дърво – също „втора употреба“ – създавайки уютно, но функционално пространство.

 

maison-gomme-recycled-tire-shed-refunc-5.jpg.650x0_q85_crop-smart maison-gomme-recycled-tire-shed-refunc-1.jpg.662x0_q100_crop-scale

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*