Щатската служба по вътрешна сигурност се зае с изменението на климата

Защитата на инфраструктурата на американските градове от последиците от изменението на климата излезе напред в дневния ред на Службата по вътрешната сигурност в САЩ, според официални представители на агенцията.

„Все по-често ние говорим не за фокус върху сигурността, а за фокус върху гъвкавостта“, заяви Кейтлин Дуркович, помощник-секретар по защитата на инфраструктурата в службата, по-известна с борбата си за ограничаване на терористичните заплахи.

key-west-81664_640

След урагана Санди през 2012 г., който опустоши големи райони от Североизточната част на САЩ и предизвика щети за над 60 милиарда долара, службата на Дуркович преразглежда задачите си и повторното изграждане на инфраструктурата с акцент върху постигането на по-голяма устойчивост.

Нейният екип е сформирал работна група от специалисти, включително градски планьори, които работят съвместно с Националната академия на науките аз разработването на по-добри инструменти за планиране. Тяхната задача е да оценят устойчивостта на различните инфраструктиурни системи и да прецелят дали има пропуски в адаптивността и готовността им за реагиране при бедствия. Така например за районите, които са в риск заради покачващото се ниво на океана, екипът работи по въпроса как може да се намали опасността от наводнение и как могат да се предотвратят ефектите от въздействието на солената вода на местата, където нормално има сладководни басейни.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*