Страничните предпазители стават задължителни за всички камиони, влизащи в Бостън

sideguard2.jpg.662x0_q100_crop-scale

Страничните предпазители спасяват живот. Това е доказано. Когато един камион завива надясно и шофьорът не види колоездача отстрани на камиона, препазителят просто избутва колоездач настрана, вместо да падне под колелата. Страничните предпазители са задължителни за товарните автомобили в някои страни в Европа и в Китай. Но не и в САЩ и в Канада.

В Бостън е различно. Там кметът Марти Уолш издаде наредба, която задължава камионите да имат странични предпазители. Но по-интересното е, че наредбата задължава всички камиони, принадлежащи на която и да е компания, които влизат в града, също трябва да имат странични предпазители. Наредбата изисква и по-добри огледала:

„Тази наредба въвежда мерки за защита, които позволяват на шофьорите на големи камиони да виждат зоните, където децата и велосипедистите обичайно са невидими за водача, а също и да могат да виждат от двете си страни по-добре с цел намаляване на риска от инциденти с участието на велосипедисти, за да може Бостън да бъде по-безопасно място за всички участници в движението.“

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*