Втора соларна гигафабрика в САЩ ще бъде построена от SolarCity

Ето така ще бъдещата фабрика за соларни панели на SolarCity, наречена „гигафабрика“. Тя ще се намира в Бъфало в щата Ню Йорк. Е, разбира се, проектът може да претърпи известни промени в дизайна, но решението за мястото е категорично. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо официално оповести решението и приветства инвеститора на територията на щата.

ny-governor-solarcity-gigafactory-02.jpg.662x0_q100_crop-scale

Гигафабриката ще се намира в Бъфало в индустриалната зона за високотехнологично производство „Ривърбенд“.Мястото принадлежи на Колежа по нано-науки и инженеринг при държания университет в щата.

Гигафабриката на SolarCity ще създаде над 1450 преки работни места в производството на новото съоръжение. След това ще генерира 2000 допълнителни работни места, за да може да осигури необходимите соларни услуги през следващите пет години. Съоръжението ще създаде повече от 1400 работни места, свързани с поддъжката на производството и доставянето на услуги.

SolarCity ще влижи 5 милиарда долара през следващото десетилетие за изграждането и експлоатацията на съоръжението. Площта му е 112 хиляди квадратни метра, а Ню Йорк ще инвестира още 750 милиона долара. Заводът ще бъде готов да започне производство в големи обеми още през първата четвърт на 2016 г.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*