Красива електроцентрала блести с формата на сърце

Conergy-heart-shaped-solar-plant-lead (1)Фотоволтаичните електроцентрали не се считат за нещо красиво – даже напротив, разположени сред природата, те изглеждат неестествено и грозно – но има една фотоволтаична ферма, която претендира да е красива. Хората от Нова Каледония се опитват да опровергаят скептиците и да докажат, че и фотоволтаиката може да изглежда добре. Слънчевата ферма с форма на сърце е готова да осигурява 2 мегавата соларна енергия за 750 домове, разположени на тихоокеанския остров, намалявайки въглеродните емисии, като същевременно допълва естествената красота на околността.

Местна фирма за напитки на име Froico SA е поръчала зашеметяващата централата, построена от Conergy. Тя ще бъде напълно готова да започне да генерира елкетричество през следващата година. Хората от Нова Каледония се надяват чрез изграждането на системата да си помогнат за намаляване на зависимостта от чуждестранните енергийни източници. ЗА времето на своето 25-годишно функциониране електроцентралата ще спести около 2 милиона тона въглеродни емисии.

Conergy-heart-shaped-solar-plant

Всъщност формата на електроцентралата е вдъхновена от близка мангрова гора, която по естествен начин е израснала във формата на сърце. Тя е важен ориентир за хората от Нова Каледония и е знакова за това място. В Нова Каледония соларната ферма с форма на сърце ще бъде своеобразен двойник на мангровата гора и ориентир за избора на чистата енергия.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*