Арестуваха мъж с 51 костенурки в джобовете си

Канадец е бил обвинен в контрабанда и незаконна търговия, след като гранични служители са го заловили с 51 костенурки, натъпкани в джобовете на панталоните му и залепени за краката му.

diamondback-terrapin.jpg.662x0_q100_crop-scale

Наскоро разкрити съдебни документи сочат, че Кай Ху (26 г) се е опитал да пренесе контрабандно костенурките от Детройт до Уиндзор, Онтарио, миналия месец. „The Guardian“ съобщава, че двама агенти на американската агенция по рибарството и дивата природа са видели Ху да изчезва между две полуремаркета по време на преминаване на границата. След като се появил отново, те забелязали „издутини с неправилна форма по долните дрехи на Ху и на двата му крака“.

Според „The Canadian Press“, служителите са иззели костенурките, които са включвали три вида костенурки, сред които и водните костенурки „диамантен гръб“, считани за „почти застрашени от изчезване“ от Международния съюз за опазване на природата и природните ресурси.

Друг мъж, който е работел заедно с Ху – Лихуа Лин – също е обвинен, но в рамките на друг инцидент с контрабанда на диви животни. У него са били намерени над 200 костенурки, сккрити в багажа му, при пороверка на летището в Детройт. Лин щял да пътува за Шанхай.

Въпреки, че натъпкването на костенурки в нечии панталони може да изглежда странно, това далеч не е първият такъв случай. През 2010 г. мъж бе заловен в опит да пренесе контрабандно гущери, скрити в бельото си. Миналото лято пък друг хитрец се опита да се качи на самолет с костенурка, маскирана като хамбургер.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*