Най-голямата зелена стена в Северна Америка е завършена във Ванкувър

Скица на западната страна и цветове на западната страна

Ванкувърската дизайнерска фирма „Зелено над сиво“ току-що завърши работата си по най-голямата зелена стена в Северна Америка. Тя се намира в графство Съри, Британска Колумбия. Тази 942 кв. м. двустранна зелена стена се състои от 50 000 отделни растения, повечето от които са типични за региона. Проектът, отличен в конкурс и озаглавен „Планини и дървета, вълни и камъчета“, е жива, напълно хидропонна зелена стена, създадена изцяло със синтетични рециклирани материали.

Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-5

Завършена през юни 2013 г. като част от проекта „Guildford Town“, тази жива зелена стена е първата и единствена зелена стена на континента, изградена на надлез, простиращ се над оживен път. Двустранната зелена стена се радва както на източно, така и на западно изложение и служи като хранилище за въглерод, еквивалентно на приблизително 47 средни дървета. Поддръжката и резитбата се извършват с обикнновена вишка, която не изква изисква затваряне на пътя. Стената е свързана с автоматична система за капково напояване.

Майк Вайнмастер, главен дизайнер на зелената стена, казва, че нейните овални и заоблени мотиви са заимствани от планинските, богато залесени пейзажи на Британска Колумбия. Източната стена на зелената стена, която гледа към брега, включва мотиви, наподобяващи вълни и камъчета. За разлика от нея западната страна на стената, която гледа към вътрешността на страната, има мотиви, напомнящи планини и гори. Засадена с 120 уникални растителни вида, тази зелена стена се отличава и с най-голямо биологично разнообразните измежду всички живи стени в Северна Америка.

Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-4 Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-6 Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-8 Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-7 Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-3

Скица на западната страна и цветове на западната страна
Скица на западната страна и цветове на западната страна
Guildford-Green-Wall-by-Green-over-Grey-2
Скица на източната страна и цветове за източната страна

1 коментар

  1. Напишете и цената за подръжката и на месец, да се види дали е зелена или златна стена.

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*