Соларните микроинвертори и токови оптимизатори – пазар за $1 млрд. през 2018 г.

Глобалният пазар на фотоволтаични микроинвертори и електрически оптимизатори ще се увеличи повече от три пъти през следващите няколко години, достигайки обем от повече от 1 милиард долара през 2018 г., според IHS Technology.

solar_panel_SXC_HU

Групата за проучване на пазара съобщава, че както вее установените, така и „нововъзникващите“ региони бележат ръст на разпрострнението на нововъзникващите технологии. Приходите на световния пазар на фотоволтаични слънчеви микроинвертори и електрически оптимизатори, наричани със събирателното понятие „силова електроника на модулно равнище“ (СЕМР) ще се увеличават с годишен ръст от 27% до общо 1.1 милиарда щатски долара през 2018 г. За сравнение, обемът на този сегмент е $ 329 млн. през 2013.

Въпреки, че са по-скъпи, микроинверторите могат да увеличат добивана соларна еелткроенергис до 25% в сравнение с конвенционалните струнни или централно инверторни устройства, които преобразуват енергия от множество слънчеви панели.

Търсенето на СЕМР се дължи главно на ключови пазари като САЩ, Великобритания и Австралия“, казва Кормак Гилиган, старши анализатор за соларните инвертори в IHS. „Пазарът е достигнал размер от над 300 милиона долара въпреки продължаващия ценови натиск, който се дължи на навлизането на новите участници в бизнеса и намаляването на цените на PV системите. Бъдещото търсене на микроинвертори и токови оптимизатори се очаква да бъде стимулирано от проължаващото им разпространение в европейски фотоволтаични пазари като Германия и Франция“.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*