Вертикални градини в дома красят огромен апартамент в Украйна

Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-16

Във време на война и неволи, разкъсвана от крайната бедност на едни и крайното богатство на други, Украйна се промъква по страниците на известните списания за дом и уют с един интересен феномен: вертикални градини в дома. Свикнали сме да ги виждаме в атриумите на офис-сгради или по фасадите им, по стените на паркинг-сгради или мостове, из луксозни кафенета и заведения, но в дома?

Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-17

Този апартамент в Днепропетровск, Украйна, се радва на прелестни панорамни гледки към града и река Днепър. Украинският дизайнерски екип Svoya е предвидил много пространство за малкото семейство от двама родители и едно дете, залагайки на огромни прозорци и стилни цветови гами. Но най-впечатляващото в този дом са вертикалните градини – не една, а няколко!

Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-6

Те са вплетени в пространствата между прозорците и имат за цел да създават силна връзка между вътрешната и външната среда. Облени в естествена светлина през деня и превръщайки се в същинска джунгла през нощта, живите стени осигуряват няколко полезни функции едновременно. Те филтрират въздуха, поглъщат шума и създават атмосфера на спокойствие.

Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-19 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-18  Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-8 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-7  Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-5 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-4 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-3 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-2 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-1 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-21 Apartment-in-Dnepropetrovsk-by-SVOYA-studio-20

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*