Тъмен гараж в Амстердам се превръща в светъл и просторен дом

Home-11-by-i29-interior-Architects-1

Холандското дизайнерско студио i29 Interior Architects е трансформирало един гараж в квартал „Де Пийп“ в Амстердам в изискана къща с ярки бели стени, тъмни мебели и внимателно подбрани произведения на изкуството. Бившият гараж вече има оберлихт, който осигурява изобилие от естествена светлина – и е почти невъзможно да се отгатне предишната функция на пространството.

Жилището с площ 230 квадратни метра разполага с поръчкова кухня с черен „остров“ за готвене, вградени шкафове и голяма плъзгаща се врата, която прикрива щедрите складови площи. Спалните са отделени от всекидневната с дървени стени и вградени врати, които предлагат оптимално ниво на неприкосновеност. Останалата част от къщата разполага с големи открити пространства, а холът подчертан с лека денивелация.

Малкият вътрешен двор се намира между хола и главната спалня. За да се осигури по-силна връзка между интериора и екстериора архитектите са проектирали 20 квадратни метра ръчно тъкани килим, които наподобяват трева и мъхове.

Home-11-by-i29-interior-Architects-7 Home-11-by-i29-interior-Architects-6 Home-11-by-i29-interior-Architects-5 Home-11-by-i29-interior-Architects-4 Home-11-by-i29-interior-Architects-3 Home-11-by-i29-interior-Architects-2

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван




*