TEN9 предизвиква Елон Мъск да измисли устойчив глобален транспорт до 2025 г.

Нова инициатива на име TEN9 си е поставила за дел да съчетае технологиите, креативността и политиките, за да накара 1 милиард души да използват устойчив транспорт до 2025 г. Надеждата е това да стане повратна точка в сферата на транспорта.

passenger-640

Какво е необходимо, за да видим масова промяна в транспорта? Електрическите превозни средства ще стават все по-привлекателни за повече хора всеки ден, поне що се касае до технологията, но те все още са извън възможностите на повечето хора по отношение на разходите. Освен това инфраструктурата все още липсва, а тя е от ключово значение за навизането на електромобилите. И политиките за насърчаване на закупуването на по-чисти транспортни възможности в момента не са напрaвени с достатъчно мисъл за бъдещето, за да се стигне до постигането на устойчив транспорт в световен мащаб.

Една нова инициатива, създадена от Tiny Rebellion, призовава Елон Мъск (от Tesla Motors) и други бизнес лидери да се включат в съвместните усилия за създаване на движение за устойчив транспорт с участието на 1 милиард души. Това трябва да се случи в следващите десет години. Идеята ще се реализира с помощта на комбинация от технологии, политики, както и творческо мислене.

Името на кампанията TEN9 представлява бележка за цифрата един милиард (10 на 9-та степен). За тази цифра Tiny Rebellion вярва, е ключовият брой на хората, необходими, за да се достигне повратна точка за устойчивия транспорт. До 2025 г. населението на света се очаква да достигне 8,1 милиарда, така че целта на инициативата е да има 1 милиард души, използващи устойчив транспорт, тоест да се премине границата от 10%. За този дял се смята, че е от решаващо значение за по-масовото приемане на всяка нова идея.

TEN9.org е развиваща се платформа, която цели да обедини творческите, технологичните и транспортните лидери по света в тяхната мисия да постигнат масово възпиремане на устойчивия транспорт.

Като част от инициативата TEN9 е планирана среща след една година, на 9 октомври 2015, на която да се споделят устойчиви енергийни решения от страна на водещи специалисти в света на технологиите и креативните дейности – такива като Елон Мъск.

Основната идея зад TEN9 не е да накара хората да си купуват електрически превозни средства (което само една възможна стъпка към целта), а да впрегне колективната мъдрост и способност на хората да преминат към устойчива транпортна система.

И така, TEN9 предизвика Елон Мъск да подкрепи инициативата чрез Twitter. За момента той все още не е отговорил публично на предизвикателството.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*