Пет електрически коли на път към шосето

Елегантни и екологични, компактни и пъргави и все по-предизвикателни – електрическите автомобили са на път към шосетата. Все по-често ще ги виждаме из новините, а не след дълго – и по автосалоните. Дотогава защо да не „оплакнем очи“ с няколко симпатични модела?

Tesla вече има много фенове по света. Електрическата спортна кола обещава забележителни параметри от гледна точка на ускоряване, устойчивост на пътя, пробег – все неща, които не винаги се съчетават умело в една електрическа кола.

Venturi Fetish ще е ограничена серия спортни електрически возила, произведени от Venturi в Монако. Venturi планира да произведе само 25 такива, а цената им ще е подобаващо голяма. Параметрите са подобни на тези при Tesla, но ускоряането не е чак толкова добро.

Aptera има уникален дизайн и също вече има много фенове онлайн. Aptera най-вероятно ще влезе в производство догодина. Със своите две места и космичен дизайн, тя има пробег около 150 км. с едно зареждане.

Tango е двуместен модел с крайно необичайна форма и външен вид – изглежда малко сякаш е бил сплескан странично. Създателите му обаче гордо посочват, че с ускоряване до 100 км./ч. само за 4 секунди това е най-бързата градска кола. Пробегът й пък е над 300 км.

Coda е електрически седан, рекламите за които ще тръгнат още тази година. С пробег от около 150 км. И максимална скорост 130 км./ч. Coda би трябвало да стане отлично предложение за съвместно пътуване и градско возене.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*