Хотел кара гостите да въртят педалите

Ето на какво се казва „с един куршум – два заека“. Хотел в Копенхаген предлага на гостите си радикална нова еко инициатива: гостите могат да повъртят педалите в спортната зала и в замяна ще получат безплатен обяд или вечеря.

Crowne Plaza Copenhagen Towers се намира на пет минути от летището и има 366 стаи. Еко-инициативата му е първата по рода си сред хотелите по света. Чрез нея хем гостите поддържат добра форма, хем намаляват консумацията на електричество от електропреносната мрежа, хем и получават почерпка.

Двата стационарни велосипеда са свързани към генератори, като по един iPhone е прикачен към всяко от двете устройства, за да показва колко вата са генерирани. Гостите, които желаят да се поизпотят в спортната зала, могат да осигурят по 10 ватчаса и да получат обяд или вечеря на стойност 240 крони в ресторанта или лоби-бара на хотела.

Карай колело за своята вечеря“ е програма, която стартира в понеделник само за гостите на хотел и ще продължи една година. Ако след това се окаже, че е успешна, тя може да се разпространи и по целия свят.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*