Ubisoft вече ще пакетира игрите си в екологични опаковки

Ubisoft обяви старта на инициатива за опазване на околната среда, която цели премахването на хартиените упътвания към игрите и заместването им с ин-гейм дигитален наръчник за всички PlayStation3 и Xbox 360 заглавия. Програмата, която е първата по рода си във видео гейм индустрията, ще стартира с издаването на играта Shaun White Skateboarding през есента на тази година.

Производството на хартия е един от най-големите унищожители на дървесина и замърсители на водата.

Дигиталните ръководства на Ubisoft ще носят редица ползи за играчите и за околната среда. Вмъкването на упътването директно в играта ще предложи на играчите по-лесен и интуитивен достъп до информацията за играта, както и ще позволи на Ubisoft да осигури по-богат наръчник.

Вътрешните данни на Ubisoft сочат, че за производството на един тон хартия за упътванията, които компанията поставя в игрите си, се изразходват 2 тона дървесина от 13 дървета, необходима е електроенергия колкото за едно домакинство на година, отделят над 2721 кг въглероден двуокис и се използват почти 57 хиляди литра вода.

В допълнение към мярката за намаляване употребата на хартия при опаковането на игри, Ubisoft е сключила договор за партньорство с Technimark, Inc. за издаването на най-екологичната кутийка за DVD в развлекателната индустрия за всички PC игри на издателя в Северна Америка. 100 процента рециклираната полипропиленова “ecoTech” DVD кутия ще дебютира с играта Tom Clancy’s Splinter Cell Conviction за компютър на 30 април 2010. Ubisoft използва дигитални упътвания за игрите към PC заглавията, разпространявани в Северна Америка от март тази година.

Коментари

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*