„Пуснете тухла в тоалетната“ спестява неподозирано много вода

drop-a-brick

Наскоро една нова камания в сайта за обществено финансирне Indiegogo привлече виманието на екологично настроените. Идеята да се пусне тухла в тоалетната идва от щата Калифорния, който преживява най-свирепата суша от 500 години насам. Тя обаче може да се приложи от всички хора по света. Освен, че спестява вода, тя пести и пари. Някога замисляли ли сте колко литра вода „си заминават“ с всяко ходене до тоалетната?

Кампанията е добронамерен и лек начин да се предаде едно важно послание – това за пестенето на водата. Проектът „Пусни тухла в тоалетната“ се базира на стар трик с поставянето на тухла в тоалетното казанче с цел пестене на вода. Всеки път тухлата спестява по няколко литра, които сумарно могат да надхвърлят кубик вода. В същото време намаляването на количеството вода е неусетно.

Drop-a-Brick-Bowl-Movement-660x355

Новата тухла, която се предлага в кампанията, не е керамична – тя е направена от нетоксична гума и е по-лесна за поставяне в казанчето. При допир с водата тя се раздува леко. Със сигурност е по-удобна от истинска, керамична тухла.

Инициаторите на кампанията са изчислили, че всяка тухла спестява средно по 200 литра вода на седмица. Не е малко, нали?

Изглежда тази закачлива и весела форма на насърчаване на пестеливостта започва да става популярна и набора скорост, подобно на „предизвикателството на ледената кофа“.

2 коментара

  1. И аз това си мисля. Освен това аз просто не натискам копчето докрай, пуска си съвсем достатъчно, а хаби много по-малко от това, което би се хабило иначе. Разбира се, зависи и от модела.

  2. Толкова ли е трудно да регулираш поплавъка на казанчето , вместо да слагаш тухла?!

Напиши коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
*